Schoonmaak en onderhoud van penselen

Schoonmaak en onderhoud van penselen.

Hoe reinig en onderhoudt je je penselen voor je nagels het beste?

Penselen, onmisbaar voor het werken met acryl of gel nagels. Vraag jij je ook af hoe je je penseel het beste kunt schoonmaken en onderhouden? Of heb jij vaak dat de penselen hard worden en je ze dan wel weg kunt gooien? Lees dan verder, wij zullen je de gouden tips over het omgaan met je penseel.

Reiniging en onderhoud van Acryl penselen:acrylpenseel nr4

De belangrijkste regel bij acryl is penselen is: Een acryl penseel maak je niet schoon ná het werken met de acryl … maar een acryl penseel houdt je schoon tijdens het werken.

Goed onderhoud van acryl penselen verlengt de levensduur aanzienlijk. Door slechte reiniging wordt de penseel hard en onbruikbaar. Wat vaak gebeurt is dat acryl resten in de penseel blijven zitten en vervolgens de borstel aantast.

Zorg dat je tijdens het werken een schoon celstofdepper doekje op je werkplek hebt liggen. Na ieder acrylbolletje wat je aangebracht hebt, maak je het penseel schoon door deze een paar keer heen en weer te halen over het doekje. Zorg dat je de “punt” van je penseel in tact houdt. Mocht het penseel nog niet helemaal schoon zijn na het vegen op het doekje dan kun je dit schoonmaken met liquid of penseel reiniger. Je hoeft hiervoor alleen maar het penseel te roeren in het glaasje met één van de twee vloeistoffen. Het handigst hiervoor is om gebruik te maken van een dappendish glaasje.

dappendish glaasje

Let er wel op dat er voldoende liquid in je dappendish glaasje zit. Wanneer je penseel de bodem van het glaasje moet raken om voldoende vloeistof op te nemen, zit er te weinig vloeistof in.
Het raken van de bodem heeft 2 nadelen:
a) Je brengt de punt van je penseel “uit balans” hierdoor kunnen acryl brokken onstaan.
b) Ook al houd je je penseel goed schoon tijdens het werken, er blijven toch steeds wel minieme acryldeeltjes aan je penseel hangen. Deze zakken naar de bodem van het glaasje, waardoor bij een te leeg glaasje deze deeltjes weer op je penseel belanden en je dus geen schoon penseel meer hebt.

Mochten er toch acryl resten achterblijven dan kun je deze na het werken het beste zo snel mogelijk in penseel reiniger laten weken. Na een tijdje wordt de acryl weer zacht en kun je het acryl eruit vegen met een doekje. Het is wel belangrijk dat je niet gaat trekken of schrapen aan de haartjes want hiermee beschadig je ze. Na het reinigen kun je de penseel gewoon laten drogen.

om het penseel zo lang mogelijk mooi te houden kun je deze in een punt draaien. Dit kun je het beste doen met een druppel nagelriem olie tussen je vingers.

Reiniging en onderhoud van Gel penselen:Gel penseel roze

Het onderhouden van gel penselen is een stuk makkelijk dan bij acryl. Let er wel op dat de gel penselen na gebruik donker weg zet.

Voor het reinigen van je penseel is alleen een Cleaner nodig, wel is het belangrijk dat je het penseel na gebruik in het donker op ruimt. Je penseel zal hierdoor jaren mee gaan. Komt er echter licht van de zon of licht van je lamp bij het penseel dan zal deze hard worden en is deze niet meer schoon te krijgen, dan is helaas de enige oplossing weggooien en nieuw kopen.

Hopelijk heb je nu voldoende kennis voor de schoonmaak en onderhoud van penselen. Mochten bovenstaande tips voor jou te laat komen en zijn je penselen helaas onbruikbaar geworden. Dan hebben wij van ABC Beauty gelukkig genoeg keuze om een nieuw penseel aan te schaffen. Klik hier om naar onze penselen te gaan. Ook bieden wij vele gel een acryl producten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.abcbeauty.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 347 reviews.