Een goede voorbereiding van je nagels

Een goede voorbereiding van je nagels! Dit is het halve werk!

Waarom is een goede voorbereiding van je nagels zo belangrijk bij het gebruik van acryl, gel of gellak? En welke stappen zijn er bij een goede voorbereiding.

Een goede basis voor een manicure is erg belangrijk. Dit voorkomt namelijk 80% van het loslaten (lifting) van de kunstnagel of het product. Een goede voorbereiding zorgt er ook voor dat je het strak kan aanbrengen en het vermindert de kans op ontstekingen.

In deze blog zullen wij uitleggen welke producten te allemaal nodig hebt en hoe deze te gebruiken zijn.

De volgende 5-stappen zullen hieronder beschreven worden.

  1. Nagelriemen verwijderen
  2. Nagelsknippen
  3. Nagels schoonmaken
  4. Nail prep
  5. Basecoat

Een goede voorbereiding van je nagels

1. Nagelriemen verwijderen (met een nagelriemverwijderaar)

Hoe verwijder je nagelriemen?

Hier kun je een nagelriemverwijderaar (cuticle remover) voor gebruiken.

Nagelriemverwijderaar is een handig middel om lelijke opstaande nagelriemen te verwijderen. Het product maakt de nagelriemen zacht waardoor ze makkelijk terug te duwen zijn met een cuticle pusher of manicure stick. Mocht dat niet voldoende zijn dan kun je ze voorzichtig verwijderen met een tang. Let op: alleen het witte uitstekende deel weghalen.

Heb je geen lelijke nagelriemen dan is het terugduwen van de nagelriemen voldoende. Het terugduwen van je nagelriemen zorgt er voor dat je nagel er verzorgder uitziet en dat je het product beter kan aanbrengen omdat het niet kan gaan liften bij de nagelriemen.

Hoe duw je nagelriemen terug?

Druk met de platte kan van een bokkepoot de nagelriem iets naar achteren. Daarna schraap je de dode huidcellen op de nagelplaat weg.

2. Nagelsknippen

Begin met het knippen van je nagels op de juiste lengte. Recht afknippen met het afronden van de hoeken verkleint de kant op ingegroeide nagels en zorgt uiteindelijk voor de sterkte nagels!

Daarna kun je de randen van de afgeknipte nagels nog even iets bijvijlen in een mooie vorm. Met een blokvijl kun je de nagelplaat bijvijlen tot die een beetje ruw is en je de glans laag niet meer ziet. Zo kan het product zich straks nog beter hechten.

3. Nagels schoonmaken

Als je gevijld hebt kun je met een cleaner de nagel schoonmaken van stof en vetvrij maken. Laat je nagel aan de lucht drogen en zorg ervoor dat je nagels niet meer aanraakt anders kun je weer opnieuw beginnen met het schoonmaken van je nagels. De cleaner maakt je nagels namelijk vetvrij. Zodra je ze weer met je vingers aanraakt zit er direct weer een vet laagje op.

Wij verkopen 3 verschillende inhoudsmaten cleaner (100ml, 500ml en 1000ml). Dus hoeveel of weinig je het ook gebruikt bij ons kan iedereen een juiste hoeveelheid bestellen.

4. Nail prep

Nail prep is een product dat vocht verwijdert uit de natuurlijke nagelplaat. Hierdoor zal de base coat beter hechten. Het zorgt er ook voor dat al het vocht verdampt uit de bovenste oppervlak van de nagelplaat. De nagelplaat zal hierdoor tijdelijk uitdrogen. Het gaat dan wel enkel om het bovenste laagje, je hoeft dus niet bang te zijn dat de hele nagel uitdroogt en het brengt geen schade aan je nagelplaat.

Ca. 30 min na het aanbrengen van de nail prep heeft je nagelplaat weer de normale hoeveelheid vocht. Zorg er dus voor dat je niet te lang wacht met het aanbrengen van nagelproducten.

Bij een bijwerking van je kunstnagels moet je de nail prep enkel op de natuurlijke nagelplaat aanbrengen. Als de nagelplaat niet goed gereinigd is voor het aanbrengen van de nail prep zal het flesje vervuild zijn door de aanwezige oliën van je nagels. Hierdoor is het heel belangrijk dat je het lege flesje niet opnieuw vult, maar een nieuwe gebruikt. Anders loop je de kans dat de prep zijn werk niet meer goed kan doen en je lifting krijgt.

5. Primer 

Een nagel primer wordt ook wel een bonder genoemd. Dit product verbeterd de hechting van de kunstnagel aan de natuurlijke nagelplaat. Primer mag alleen op de natuurlijke nagelplaat aangebracht worden.

Door de chemische binding die het product bevat zal de hechting van het product optimaal zijn. Een primer kun je gewoon aan de lucht laten drogen.

6. Basecoat

Een basecoat zorgt er net als een primer voor dat het product beter aan je nagel hecht. Het beschermd en verstevigd de natuurlijke nagel tegen verkleuren. Daarnaast zorgt het voor een mooie, egale nagel.

Met een penseel breng je de basecoat aan over je hele nagel. Zorg ervoor dat het een dun laagje is. Het is belangrijk dat je je huid en je nagelriemen niet raakt. De basecoat kun je vervolgens 60 seconden onder een LED lamp uitharden of 90 seconde onder een UV lamp.

Mocht je veel last hebben van lifting ondanks een goed prep. Probeer dan een de rubberbasecoat. Deze is wat flexibeler waardoor deze een nog betere hechting heeft.

Als je bovenstaande stappen volgt dan kan je voorbereiding niet mislukken. Uiteraard zijn alle genoemde producten te koop in onze webshop dus mocht je iets niet in huis hebben bestel het dan via onze webshop.

Mocht je niet helemaal zeker weten hoe je een product aanbrengt op je nagels, volg dan onze stappenplannen.

Wij wensen je heel veel plezier met voorbereiden van je nagels!

Een goede voorbereiding van je nagels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.abcbeauty.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 346 reviews.