Gel of Acryl nagels?

Gel of Acryl nagels?

Veel mensen weten het verschil niet tussen acryl en gelnagels. En wat past het beste bij jou nagels? In deze blog vertellen wij hier meer over.

Tot eind jaren ’70 waren kunstnagels vooral weggelegd voor de welgestelden. Toen in deze tijd acryl ontdekt werdt om kunstnagels van te maken, kwam nagelstyling ook bij de gewone mensen in het bereik. In de jaren ’90 werden ook de gels ontwikkeld om kunstnagels van te maken. Beide vormen zijn tegenwoordig ontzettend populair en betaalbaar. Wij leggen hieronder het verschil uit tussen deze twee.

Gelnagels

Gelnagels worden gemaakt van polymeer hars en wordt in drie fases aangebracht. De gel wordt met behulp van UV-licht gehard. Als elke nagel een basislaag gel heeft wordt er een kleur aangebracht, die ook weer onder een UV-lamp wordt uitgehard. Dit wordt altijd in twee lagen aangebracht zodat de nagels stevig worden. Na elke laag moeten de nagels onder de lamp. Door al deze handelingen kost het veel tijd om ze te laten zetten.

Voordelen gelnagels:

 • De nagels zien er natuurlijk uit en hebben een mooie natuurlijke glans.
 • Flexibel nagels waardoor ze minder snel breken bij hard stoten.
 • Minder chemische luchtjes tijdens het zetten.

Nadelen:

 • Gelnagels blijven minder lang mooi dan acrylnagels. Om ongeveer elke drie weken moeten de nagels bijgewerkt worden.
 • Na elke laag moeten de nagels onder de UV-lamp. Hierdoor neemt het veel tijd in beslag.
 • Vaak zijn gelnagels iets duurder dan acrylnagels
 • Omdat gelnagels eraf gevijld moeten worden zijn ze moeilijker te verwijderen. Dit kan pijnlijk zijn en de natuurlijke nagel kan hierdoor beschadigd raken. Daarom moet ze altijd verwijderd worden door een gediplomeerde nagelstyliste.

Acrylnagels

Met een samenstelling van een vloeistof en een poeder worden acryl nagels gemaakt. Met een goede verhouding ontstaat er een bolletje wat over de nagels gelakt wordt. Bij acryl nagels is geen lamp nodig, het hard aan de lucht. Dit betekend wel dat er snel gewerkt moet worden. Nadat de nagels zijn uitgehard kunnen ze mooi in vorm gevijld en gepolijst worden. Daarna kan er nog een nagellak of eventuele nail art op aangebracht worden.

Voordelen acrylnagels:

 • Acryl nagels zijn erg stevig. Ze kunnen, mits goed aangebracht, drie tot vijf weken blijven zitten. En ze blijven dus langer zitten dan gelnagels.
 • Een professionele nagelstyliste kan de acrylnagels gemakkelijk verwijderen. Ze kunnen eraf geweekt worden. 

Nadelen:

 • Acrylnagels zijn wel zeer sterk, maar minder buigzaam. Als je de nagel stoot kunnen er breuken ontstaan.
 • De nagels kunnen dik aanvoelen met acrylnagels. Dit vindt niet iedereen prettig.
 • Er zit weinig glans op de nagels waardoor ze er minder natuurlijk uitzien.
 • Bij het aanbrengen komen er veel chemische luchtjes vrij.

Let op:

Hoe mooi acryl of gelnagels ook zijn, het is wel belangrijk dat je je nagels af en toe laat ademen. Dit betekend dat je soms een week niets op je nagels draagt.

Daarnaast kan er in sommige gevallen een allergische reactie veroorzaakt worden door kunstnagels. Dit kan in de vorm van jeuk, roodheid, blaasje, zwellingen en schilfer. Dit komt dan vooral rondom de huid van de nagels voor. Deze reacties worden veroorzaakt door de acrylaten die in de producten zijn verwerkt. Deze komen zowel in acryl en in gelnagels voor.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.abcbeauty.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 346 reviews.