Hoe kun je het beste gellak verwijderen?

Hoe kun je het beste gellak verwijderen?

Herken je dit? Je hebt gelnagels laten zetten bij een nagelsalon, maar je wilt dit graag zelf verwijderen. Of je hebt zelf je nagels gedaan en je vind dat het weer tijd is voor een nieuwe kleur nagellak, bijvoorbeeld trendy babyboom nagels! Je vraagt jezelf af hoe je dit het beste kunt aanpakken. Je leest er hier alles over!

 

Wanneer is het weer tijd voor nieuwe gellak?

Gellak blijft ongeveer 3 tot 4 weken goed zitten op je nagels. Na een aantal weken zul je dan ook uitgroei zien en kan de gellak er eventueel af chippen. Na een tijdje wil je dus weer nieuwe gelnagels! Op je teennagels blijft de gellak langer zitten, namelijk 6 tot 8 weken. Maar hoe verwijder je de gellak nu het beste?

 

Gellak verwijderen

Het verwijderen van nagels met gellak werkt weer anders dan het verwijderen van gewone nagellak. Dit kun je bij een nagelstudio laten doen, wat wel de makkelijkste manier is. Heb je geen tijd of wil je geld besparen? Dan kun je dit natuurlijk ook zelf verwijderen. Wij vertellen je alle verschillende manieren!

 

Gellak verwijderen met aceton

Voor het verwijderen van gellak met aceton heb je de volgende nagelproducten nodig: Nagellakremover met aceton, nagelverzorgingsolie, watjes, een nagelvijl en aluminiumfolie. Hoe werkt dit? Vijl je nagelbed totdat de glans eraf is en dompel de helft van je watje onder in de nagellakremover. Leg het watje vervolgens over je nagel heen en bedek je hele nagel hiermee. Pak hierna en stukje aluminiumfolie en vouw dit eromheen. De folie moet je minstens twintig tot dertig minuten laten zitten en zorg dat dit ook strak genoeg zit. Uiteindelijk zal de gellak loslaten van je nagel en kun je dit makkelijk verwijderen. Merk je dat je niet alles makkelijk kan verwijderen? Geen probleem! Restjes die niet makkelijk te verwijderen zijn, kun je verwijderen met een nageltool: https://www.abcbeauty.nl/product/dubbelzijdige-nageltool-nr-5/. Het is belangrijk om je nagels hierna te goed te verzorgen, bijvoorbeeld met een nagelolie: https://www.abcbeauty.nl/product/nagelriem-olie-10ml/

 

Gellak verwijderen zonder aceton

Wil je geen aceton gebruiken om de gellak te verwijderen van je nagels? Of heb je geen aceton in huis? Dompel je nagels dan onder in een bak met warm water. Doe hier een theelepel zout in en laat je nagels ongeveer twintig minuten weken. Je kunt er ook voor kiezen om je gelnagels te verwijderen met nagellakremover zonder aceton. Bekijk ons assortiment voor alle nagellakremovers: https://www.abcbeauty.nl/product-category/vloeistoffen/

 

Gellak verwijderen zonder watjes of aluminiumfolie

Je kunt er ook voor kiezen om geen aluminiumfolie of watjes te gebruiken als je dit niet in huis hebt. Je kunt de gellak verwijderen door je nagels te laten weken in een badje met aceton. Wanneer je merkt dat je nagellak loslaat, haal dan voorzichtig de gellak eraf. Zorg er hier ook weer voor dat je jouw nagels verzorgt met bijvoorbeeld een nagelolie of moisturizer.

 

Wil je niet naar een nagelsalon en wil je zelf nieuwe gelnagels zetten na het verwijderen? Of ben je zelf nagelstyliste en heb je nieuwe nagelproducten nodig? Bekijk dan ons assortiment voor gellak startersets, rubber base en top coats, losse gellak kleuren (ook cat eye gellak), kleurensets en natuurlijk uv- en led lampen: https://www.abcbeauty.nl/product-category/gellak/. Ook kun je bij ons terecht voor toffe nail art producten, zoals glitters, folie, nagelstickers en nog veel meer!

Een reactie op “Hoe kun je het beste gellak verwijderen?

  1. Pingback: 8 tips en alle stappen voor nail art voor beginners - ABC Beauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.abcbeauty.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 344 reviews.