8 tips en alle stappen voor nail art voor beginners

8 tips en alle stappen voor nail art voor beginners

 

Stel je eens voor. Je hebt net een nagelsalon geopend en de eerste klanten stromen al binnen. Je hebt eerst geoefend met het zetten van één simpele kleur met gellak, maar je merkt dat er veel behoefte is naar nail art. Maar hoe werkt dit en wat heb je hiervoor nodig? Dat lees je hier!

 

Stap 1: Maak eerst de nagels schoon

Voordat je begint met het zetten van de gellak en de nail art is het verstandig om eerst de nagels goed schoon te maken. Dit kan bijvoorbeeld met een nagellakremover. Zit er nog gellak op de nagels? Verwijder dit dan eerst. Bekijk het blogartikel over het zelf verwijderen van gelnagels: https://www.abcbeauty.nl/hoe-kun-je-het-beste-gellak-verwijderen/ 

 

Stap 2: Breng de nagels in vorm

Na het schoonmaken van de nagels begin je met het repareren van de nagels. Vijl de nagels in de vorm naar wens, bijvoorbeeld rond of meer vierkant. Hier heb je een vijl voor nodig en bijvoorbeeld een polijstblok. Met een polijstblok kun je de nagels polijsten en voorbereiden voor een nagellak! Onze verschillende nagelvijlen: https://www.abcbeauty.nl/product-category/vijlen-en-polijstblokken/

 

Stap 3: Gebruik een basecoat

Breng hierna eerst een basecoat aan op je nagels. Hierdoor hecht de nagellak zich uiteindelijk beter aan je nagel, waardoor beschadiging van je nagel ook wordt voorkomen. Laat de basecoat uitharden in een uv-lamp gedurende 30 seconden. Er zijn verschillende soorten base coats, zo is de rubber base coat ook weer dikker dan de normale base coat. Bedenk dus goed van tevoren welke base coat je gaat gebruiken voor de nagels.

 

Stap 4: Breng een basiskleur aan

De volgende stap is het aanbrengen van een basiskleur. Zorg ook weer dat je voor het drogen van de gellak een UV- of led lamp gebruikt. Breng 2 tot 3 lagen gellak aan en laat de lak per laag drogen in de lamp, voor het beste resultaat. Bekijk de verschillende kleuren op onze website, inclusief cat eye gellak. Daarnaast kun je ook kiezen voor een gellak starterspakket: https://www.abcbeauty.nl/product-category/gellak/

 

Stap 5: Experimenteer met sjablonen of tape

Ben je een beginner? Start dan met sjablonen of met speciale tape. Sjablonen gebruik je om de natuurlijke nagel te verlengen, met zowel gellak of voor acryl nagels. Het sjabloon plak je stevig vast onder de rand van de nagel. Tip: verwijder het sjabloon wel pas wanneer de nagel goed is uitgehard. Ook kun je gebruik maken van nagelstickers, zoals onze waterstickers. Wil je liever aan de slag gaan met het tekenen van strakke vormen en randen? Gebruik dan onze Nail Tip Guides. Deze sticker kun je op de nagel plakken als hulpmiddel!

 

Stap 6: Een dotting tool

Gaat de voorkeur meer uit naar stippen? Dan is een dotting tool een handig nagelproduct om te gebruiken! Hier kun je gemakkelijk mooie stippen mee zetten door het uiteinde in je nagellak te dopen. Maak de dotting tool na gebruik wel goed schoon met een nagellakremover.

 

Stap 7: Gebruik een topcoat

Vaak kiest een nagelstyliste ervoor om hetzelfde merk basecoat en topcoat te gebruiken. Deze kun je dan ook vaak aanschaffen als set. De volgende stap is het aanbrengen van een topcoat, zodat je gelnagels goed blijven zitten. Het uiteinde van de nagel moet je dan ook goed bedekken met een topcoat, omdat dit vaak de plek is waar de gellak er het snelst afgaat. De topcoat moet ook weer uitgehard worden in een uv- of led lamp. Het kan voorkomen dat de topcoat een plaklaagje heeft, dit kun je vervolgens verwijderen met een cleaner.

 

Stap 8: Verzorging

We zijn aangekomen bij de laatste stap, namelijk de verzorging van de nagels! Scrub je nagels en gebruik een nagelolie om je nagels goed te verzorgen.

 

Neem een kijkje op onze website voor al onze nail art! Ook leuk om babyboom nagels te laten opvallen met leuke nail art! Je kunt hier terecht voor glitters, rhinestones, folies, dotting tools, nagelstickers, sjablonen en overige nail art: https://www.abcbeauty.nl/product-category/nail-art/

8 tips en alle stappen voor nail art voor beginners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.abcbeauty.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 346 reviews.