Gelnagels Handleiding

 

In enkele eenvoudige stappen stelden wij een gel nagel-handleiding samen, om thuis makkelijk zelf je nagels te zetten. Eenvoudig en snel!

 

1.

Maak je handen bacterievrij door gebruik te maken van een desinfecteer middel. Deze zorgt er ook voor dat je handen vetvrij zijn. Zorg er steeds voor dat de handen volledig droog zijn alvorens verder te gaan met stap 2 van de handleiding.

 

2.

Door gebruik te maken van het rozenhout stokje kun je de nagelriemen makkelijk naar achter duwen. Bij een teveel aan nagelriem, kun je deze wegknippen door gebruik te maken van een nagelriem knipschaar. Dof je nagels een beetje op met een vijlblok, zodat de tips zich beter kunnen hechten aan je nagels.

 

3.

Zorg ervoor dat je eigen nagels mooi rond gevijld zijn en een passende lengte hebben van ongeveer 1 mm, zodat wanneer je er de tip er overheen legt, je eigen nagel niet meer zichtbaar is en de onderzijde van de tip volledig overeen komt met je eigen nagel (c-curve)

 

4. 

Dof je nagels lichtelijk op met een vijlblok voor het plakken van de nagels, zodat de tips zich makkelijk hechten aan je nagels. Maak je nagels daarna schoon met een stofpenseel of handborsteltje. Verwijder het overige stof met een nagel cleaner of celstofdoekje.

 

5.

Pas de tips op iedere nagel en zorg dat deze niet te groot of te klein zijn en leg ze dan klaar in de juiste volgorde om het kleven makkelijker te maken.

 

6.

Bevestig de tips op de nagels door middel van nagellijm. Breng de nagellijm rechtstreeks aan op je nagel. Plaats de tip recht op je nagel en druk deze stevig naar onderen. Hiermee zorg je dat de nagel goed vast zit en vermijd je luchtbellen tussen de tip en de nagel.

 

7.

Vijl de overgang van de tip op je eigen nagel mooi gelijk. Maak de nagel schoon met nagel cleaner of een celstofdoekje.

 

8.

Met behulp van een tip knipper, knip je de tips op de gewenste lengte. Zorg dat de tips even lang zijn.

 

9.

Breng de primer aan op je nagels. Vervolgens laat je ze 120 sec drogen onder een UV lamp.

 

10.

Breng nu een dun laagje basis gel aan en laat deze ook 120 sec drogen onder UV lamp. (laat elke laag 120 sec drogen onder de lamp)

 

11.

Na het aanbrengen van de basis gel, kun je de tweede opbouw gel gebruiken. Je kunt kiezen tussen de roze opbouwgel of de doorzichtige opbouwgel. Laat deze laag ook 120 sec uitharden onder de UV lamp.

 

12.

Verwijder, door gebruik te maken van een celstofdoekje, de gel cleaner en plaklaag en breng quick finish aan, die je nagel mooi laat glanzen. Laat deze ook 120 sec drogen onder UV lamp.